Svårt att andas

2014



Nu de senaste veckorna har jag kännt av att jag fått svårt att andas riktigt djupt vid ansträngning, men jag har inte tänkt destu mera på det före nu den senaste veckan då det börjat kännas utan ansträngning. Tidigare trodde jag nämligen det var pulsbandet som gjorde det för spännt vid lungorna då sport bh'n var ovanpå, men nu kan jag gå utan något runt brösten och uppleva samma sak.
 
Idag i jobbet fick jag riktigt tungt och jag gick och gäspade hela tiden och det kändes som jag inte fick tillräckligt med luft i mina lungor, att de helatiden var halvfyllda. Eftersom jag ändå jobbar på en lungavdelning passade jag på att mäta de värden jag kunde för att försöka luska ut om det är psykiskt eller fysiskt tungt.. Så jag mätte mitt blodtrock, syresättning och blåstea i en såkallad Peff-mätare då jag upplevde det så obehagligt! Mitt blodtryck var aningen högre, men inget farligt. Pulsen låg i vila runt 80 då den normalt ligger kring 55 och syresättningen var ändå kring 97-98 så de var ok.. Men när jag blåste i Peff-mätaren kom det lite sämre värden. Normalt borde jag kunna blåsa runt 480, men nu kom jag max upp i 350. Det är inte katastrofala värden, men jag tycker mig borde kunna blåsa bättre i Peff då jag ändå har bra grundkondition, inte röker, har ingen astma eller allergier, så jag förstår inte hur jag blåste så där pass dåligt..
 
 
Jag vågar därför inte riktigt träna något destu mera nu idag och i morgon då det är så här varmt och jag känner jag knappt får luft ibland (det kommer i vågor under dagen). Men obehagligt. Andningen är något alla vet man behöver, så när det känns man inte får andats normalt blir det jäkligt obehagligt!!
 
Upplever någon av er det varit tyngre nu? Tänkte om det kan bero på värmen?
 
 
 
 


Senaste inläggen

Kategorier

Blogg arkiv

  • 2014 06 07 08 09 10 12
  • Mina länkar ?

    Design & layout