Mina mål med träningen

2014



När jag började träna aktivt igen var ett mål att gå ner i vikt från 67 kg till 60 kg. Men vikten stannade på 64-65 kg och därifrån har jag rätt så svårt att komma ner, så med tiden då jag sett jag blivit smalare men ändå bibehållit den vikten har jag ändrat mina mål till att  bli starkare och fastare. Jag är 176cm lång och jag är medveten om att jag inte är överviktig men ändå vill jag fasta till och minska fettprocenten i kroppen.
 
Min övrekropp är den del av kroppen som först blir smalare, fastare, muskulösare och jag tycker bäst om denna del av min kropp, medan mitt problemområde är min rumppa och mina lår som aldrig tycks aldrig ändra form oberoende hur lite jag äter eller hur mycket jag tränar. Jag har konstant stor rumpa och bred lår.

 
Så för att uppnå mina mål att fasta kroppen så kör jag styrkepass 2 gånger i veckan, då antingen på egen hand eller så går jag på dragna BodyPump timmar på gymmet för att få upp pulsen lite extra. Utöver styrkepassen kör jag också 1-2 gånger i veckan kondition på crosstrainer eller spinning. Men utöver denna sorts träning rider jag även minst 4 gånger i veckan och får motion där, så ibland kan det bli två tunga träningspass per dag!
 
Men för att uppnå mina mål så är kosten mycket viktig!! Därför försöker jag hålla bättre koll på min kost och vad jag riktigt proppar i mig! Som ni kan läsa här bredvi i menyn på bloggen så älskar jag mat, och en stor orsak till att jag tränar är för att jag ska få äta med samvete. Jag älskar nämligen mat och är jag stressad eller nere blir det lätt trötsätning för min del, så därför måste jag vara strikt, annars spårar det lätt med att jag åker flera gånger i månaden efter snabbmat eftersom jag är ganska så svag för hamburgamåltider från Hesburger. Pinsamt att erkänna men den bittra sanningen!
 
För att hjälpa mig på traven med kosten så använder jag mig just nu av appen LifeSum var jag fyller i minsta gram och kalori jag proppar i mig, förutom en dag i veckan då jag får äta precis vad jag vill utan att väga eller bokföra maten, för man måste ju för tusan få unna sig ibland också! Som igår då jag vaknade upp med ett rivjärn till hals och hållit strikt i 5 dagar irad så unnade jag mig att äta vad som helst, så det blev lite pepparkakor, någon chokladbit, en kycklingsallad, tortillapizza och lite popcorn på kvällen med ett glas rött. Men nu blir det sedan från och med idag att vara strikt fram till fredag då vi ska med jobbet ut och äta tillsammans och på lördag med stallgänget, så det blir att träna hårt i veckan bara förkylningen skulle ge med sig så man kan med samvete äta tre rätters 2 dagar irad och dricka lite kaloribomber till drinkar! ;)


Senaste inläggen

Kategorier

Blogg arkiv

  • 2014 06 07 08 09 10 12
  • Mina länkar ?

    Design & layout